Известие

Collapse
No announcement yet.

чип и прочее

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• чип и прочее

колега осезаема ли е разликата с чипа щото аз отдавна се каня да е чипосвам а също и спортен филтър да и слагам но се чуда дали да е конус или реплейсмънт.колега krisol при теб как е .с какъв филтър си и има ли разлика между двата.мерси предварително за инфото
    Alfa romeo GTVex
    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
    Аudi A3 1.8 20V 02"

аз съм с JR риплейсмент + чип от колегите KGB и Alfamaniak от София.

ами разлика има...сега колата ми с работещ климатик върви така, както преди с изключен...върви по-леко и по-лесно...разхода ми определено падна с 1-2 литра градско каране...а бе доволен съм
    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
    Lancia Ypsilon '02

Comment

филтъра от къде го купи.а това за разхода е много добре колегата tinoto беше бисал че е ъ 1литър нагоре неговия.
      Alfa romeo GTVex
      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

да ама неговата върви ПОВЕЧЕ

...филтъра го взех от drive.bg
        Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
        Lancia Ypsilon '02

Comment

е от къде идва тази разлика колега нали и неговата е чипосана от същите хора.при следващото им идване смятам и аз да е чипосам
          Alfa romeo GTVex
          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

неговата няма катализатор...което си е съществена разлика!
            Lancia Ypsilon '02

Comment

аз също моя съм го махнал и колата вади доста специфичен звук между 3000 и 4000 оборота на негово място има права тръба.звука е доста добър а след поставянето на спортния филтър мисля че ще се отпуши още повече.при теб има ли разлика в звука с новия филтър.знам че има голяма разлика с обикновен и спортен филтър.
              Alfa romeo GTVex
              Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

А можете ли да ми кажете орентировачна цена на този чип, и от каде в варна мога да си намеря в наличност.
                Alfa Romeo 156, 1.8 ts

Comment

чипа е около 300лв но в варна незнам каде могат да ти сложат.иначе другите колеги от варна са чипосани от колегите от софия KGB.те периодично идват в варна миналата седмица бяхя тук но уви не успях да е чипосам.мисля ще идват пак но незнам кога.пиши лично на KGB той ще ти каже ориентеровачно кога може да са тук.а някои ако знае кой чипосва в варна да свирка
                  Alfa romeo GTVex
                  Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv
                    аз също моя съм го махнал и колата вади доста специфичен звук между 3000 и 4000 оборота на негово място има права тръба.звука е доста добър а след поставянето на спортния филтър мисля че ще се отпуши още повече.при теб има ли разлика в звука с новия филтър.знам че има голяма разлика с обикновен и спортен филтър.
                    при мен съществена разлика в звука няма...може би съвсем малка.
                    истинската разлика идва от конуса
                    Lancia Ypsilon '02

Comment

чипа е около 300лв но в варна незнам каде могат да ти сложат.иначе другите колеги от варна са чипосани от колегите от софия KGB.те периодично идват в варна миналата седмица бяхя тук но уви не успях да е чипосам.мисля ще идват пак но незнам кога.пиши лично на KGB той ще ти каже ориентеровачно кога може да са тук.а някои ако знае кой чипосва в варна да свирка
                      то малко останаха колите без чип във Варна

цената е 300 лева и

ама трябва всичко по колата да ти е наред...за това ако имаш нещо за смяна по-добре преди това го оправи.

Пишете на Петко (KGB) човека е много точен и ще ви обясни...пък ако го поканите на плаж едва ли ще ви откаже

простата истина обаче е че при JTD стават чудеса след чипа...особено по-новите мотори
                      Lancia Ypsilon '02

Comment

Относно чистенето на дроселовата клапа на 2 седмици първо трябва да се види от какво се цапа толкова. Мойта съм я чистил веднъж преди година и още свети. Задължителна адаптация се прави след почистване, най-добре на диагностика при Галин. Обороти могат да играят ако от някъде смуче въздух, който не се отчита от дебитомера. От заминала сонда също играят, както и от развалено моторче за празен ход. При включен климатик пак ли играят?Относно чипосването и аз съм доволен- разхода ми в града падна на 11.5 при спокойно каране и 13.5 при ръчки и с включен клима. До ВТ разхода ми беше 8.2л/100км със скорост 100-170 с клима. На Марто колата наистина върви, разхода му е по-висок щото сондата му е за смяна според него. А и знаем как кара И чипа не оправя проблемите, най- много по-бързо да роди мотора. Първо се оправят проблемите, после филтър, катализатора ако е заминал-аут и накрая чип
                        Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol
                          из така мисля колега и смятам да слагам K-N обаче и те отиват към 300лв.иначе тиното беше писал че вече 2 год е с конус но от ментаците по 20лв и върши същата работа.иначе колата ми готова за чип нови клапани повдигачи гарнитура кабели свещи термостат нов радиатор 600лв да го еее ба.ходих на диагностика и ми казват че дебитомер и ламбда сонда са наред но не им вярвам на теа където ходих и смятам да хода при галин в киров разбрах че бил в час на алфите а и с климатици се занимавал пък нещо е слабичак моя.мисла че му трябва фреон и ще му я карам.остава само петко KGB да му се идва отново на плаж и .а относно разхода колега моята в момента с гуми 215/45/17 и климатик ми дава среден разход 8л.но това с спокойно каране и много рядко настъпване при изпреварване.и зареждам само на ЕКО.дано след чипа не вдигне разхода че иначе като е настъпвам си гори поне 10л на 100км.
                          Alfa romeo GTVex
                          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

тя темата си стана доста подробна -добре си е преместил колега
                            Alfa romeo GTVex
                            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

[quote=dilian alfa gtv]
                              Първоначално публикувано от KirilSol
                              Първоначално публикувано от "dilian alfa gtv":h27u9n0l
                              из така мисля колега и смятам да слагам K-N обаче и те отиват към 300лв.иначе тиното беше писал че вече 2 год е с конус но от ментаците по 20лв и върши същата работа.иначе колата ми готова за чип нови клапани повдигачи гарнитура кабели свещи термостат нов радиатор 600лв да го еее ба.ходих на диагностика и ми казват че дебитомер и ламбда сонда са наред но не им вярвам на теа където ходих и смятам да хода при галин в киров разбрах че бил в час на алфите а и с климатици се занимавал пък нещо е слабичак моя.мисла че му трябва фреон и ще му я карам.остава само петко KGB да му се идва отново на плаж и .а относно разхода колега моята в момента с гуми 215/45/17 и климатик ми дава среден разход 8л.но това с спокойно каране и много рядко настъпване при изпреварване.и зареждам само на ЕКО.дано след чипа не вдигне разхода че иначе като е настъпвам си гори поне 10л на 100км.[/quote:h27u9n0l]

Отиди при Галин, няма да съжаляваш !

сега се замислих, че май няма нито една 2-литрова във Варна с чип за да добиеш конкретна представа за разликата...ама може и да бъркам

Както каза Боян, чипа не оправя проблемите...просто трябва да си сигурен че всичко ти е наред предварително....
                              Lancia Ypsilon '02

Comment

Working...
                              X