колега осезаема ли е разликата с чипа щото аз отдавна се каня да е чипосвам а също и спортен филтър да и слагам но се чуда дали да е конус или реплейсмънт.колега krisol при теб как е .с какъв филтър си и има ли разлика между двата.мерси предварително за инфото
Известие
Collapse
No announcement yet.
чип и прочее
Collapse
X
-
аз съм с JR риплейсмент + чип от колегите KGB и Alfamaniak от София.
ами разлика има...сега колата ми с работещ климатик върви така, както преди с изключен...върви по-леко и по-лесно...разхода ми определено падна с 1-2 литра градско каране...а бе доволен съмAprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
Lancia Ypsilon '02
-
аз също моя съм го махнал и колата вади доста специфичен звук между 3000 и 4000 оборотана негово място има права тръба.звука е доста добър а след поставянето на спортния филтър мисля че ще се отпуши още повече.при теб има ли разлика в звука с новия филтър.знам че има голяма разлика с обикновен и спортен филтър.
Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
чипа е около 300лв но в варна незнам каде могат да ти сложат.иначе другите колеги от варна са чипосани от колегите от софия KGB.те периодично идват в варна миналата седмица бяхя тук но уви не успях да е чипосам.мисля ще идват пак но незнам кога.пиши лично на KGB той ще ти каже ориентеровачно кога може да са тук.а някои ако знае кой чипосва в варна да свиркаAlfa romeo GTVex
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Първоначално публикувано от dilian alfa gtvаз също моя съм го махнал и колата вади доста специфичен звук между 3000 и 4000 оборотана негово място има права тръба.звука е доста добър а след поставянето на спортния филтър мисля че ще се отпуши още повече.при теб има ли разлика в звука с новия филтър.знам че има голяма разлика с обикновен и спортен филтър.
истинската разлика идва от конусаAprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
Lancia Ypsilon '02
Comment
-
Първоначално публикувано от dilian alfa gtvчипа е около 300лв но в варна незнам каде могат да ти сложат.иначе другите колеги от варна са чипосани от колегите от софия KGB.те периодично идват в варна миналата седмица бяхя тук но уви не успях да е чипосам.мисля ще идват пак но незнам кога.пиши лично на KGB той ще ти каже ориентеровачно кога може да са тук.а някои ако знае кой чипосва в варна да свирка
цената е 300 лева и
ама трябва всичко по колата да ти е наред...за това ако имаш нещо за смяна по-добре преди това го оправи.
Пишете на Петко (KGB) човека е много точен и ще ви обясни...пък ако го поканите на плаж едва ли ще ви откаже
простата истина обаче е че при JTD стават чудеса след чипа...особено по-новите моториAprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Lancia Ypsilon '02
Comment
-
Относно чистенето на дроселовата клапа на 2 седмици първо трябва да се види от какво се цапа толкова. Мойта съм я чистил веднъж преди година и още свети. Задължителна адаптация се прави след почистване, най-добре на диагностика при Галин. Обороти могат да играят ако от някъде смуче въздух, който не се отчита от дебитомера. От заминала сонда също играят, както и от развалено моторче за празен ход. При включен климатик пак ли играят?Относно чипосването и аз съм доволен- разхода ми в града падна на 11.5 при спокойно каране и 13.5 при ръчки и с включен клима. До ВТ разхода ми беше 8.2л/100км със скорост 100-170 с клима. На Марто колата наистина върви, разхода му е по-висок щото сондата му е за смяна според него. А и знаем как караИ чипа не оправя проблемите, най- много по-бързо да роди мотора. Първо се оправят проблемите, после филтър, катализатора ако е заминал-аут и накрая чип
Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Първоначално публикувано от KirilSolПървоначално публикувано от dilian alfa gtvаз също моя съм го махнал и колата вади доста специфичен звук между 3000 и 4000 оборотана негово място има права тръба.звука е доста добър а след поставянето на спортния филтър мисля че ще се отпуши още повече.при теб има ли разлика в звука с новия филтър.знам че има голяма разлика с обикновен и спортен филтър.
истинската разлика идва от конуса.а относно разхода колега моята в момента с гуми 215/45/17 и климатик ми дава среден разход 8л.но това с спокойно каране и много рядко настъпване при изпреварване.и зареждам само на ЕКО.дано след чипа не вдигне разхода че
иначе като е настъпвам си гори поне 10л на 100км.
Alfa romeo GTVex
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
[quote=dilian alfa gtv]Първоначално публикувано от KirilSolПървоначално публикувано от "dilian alfa gtv":h27u9n0lаз също моя съм го махнал и колата вади доста специфичен звук между 3000 и 4000 оборотана негово място има права тръба.звука е доста добър а след поставянето на спортния филтър мисля че ще се отпуши още повече.при теб има ли разлика в звука с новия филтър.знам че има голяма разлика с обикновен и спортен филтър.
истинската разлика идва от конуса.а относно разхода колега моята в момента с гуми 215/45/17 и климатик ми дава среден разход 8л.но това с спокойно каране и много рядко настъпване при изпреварване.и зареждам само на ЕКО.дано след чипа не вдигне разхода че
иначе като е настъпвам си гори поне 10л на 100км.[/quote:h27u9n0l]
Отиди при Галин, няма да съжаляваш !
сега се замислих, че май няма нито една 2-литрова във Варна с чип за да добиеш конкретна представа за разликата...ама може и да бъркам
Както каза Боян, чипа не оправя проблемите...просто трябва да си сигурен че всичко ти е наред предварително....Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Lancia Ypsilon '02
Comment
Comment